Toont alle 14 resultaten

Hoofdlamp voor hardlopen

Als op zoek bent naar een hoofdlamp voor hardlopen, dan zit je bij ons goed. Wij bieden je namelijk een ruim assortiment aan hoofdlampen die we speciaal voor hardlopers hebben geselecteerd. We hebben hierbij goed gekeken naar de verhouding tussen een laag gewicht, een goede lichtopbrengst en een hoog draagcomfort. We bieden je zowel oplaadbare modellen als modellen op batterijen.

Hoeveel lumen?

  • 50 -100 lumen: Zien en gezien worden binnen de bebouwde kom
  • 100-300 lumen: Zien en gezien worden buiten de bebouwde kom
  • 300 lumen of meer: Op onverlichte bospaden/afgelegen gebieden buiten de bebouwde kom.

Weet je niet welke hoofdlamp je het beste kunt kiezen? Bel dan met ons op 0481-354040 voor een goed advies!

Alle hoofdlampen

Ledlenser H5 Core

 49.90

Alle hoofdlampen

Ledlenser H5R Core

 79.00

Alle hoofdlampen

Ledlenser MH3

 39.95

Alle hoofdlampen

Ledlenser MH5

 49.95

Alle hoofdlampen

LedLenser NEO10R

 99.95

Alle hoofdlampen

Ledlenser NEO1R

 44.95

Alle hoofdlampen

Ledlenser NEO3

 34.95

Alle hoofdlampen

Ledlenser NEO5R

 59.95

Alle hoofdlampen

Ledlenser NEO9R

 109.00

Alle hoofdlampen

Olight ARRAY 2

 79.99

Alle hoofdlampen

Olight H05S

 37.95

Alle hoofdlampen

Silva Scout 3X

 37.95

Waar moet een hardloop hoofdlamp aan voldoen?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het gewicht. Je wilt namelijk zo min mogelijk hinder ervaren van je lamp. Daarom adviseren wij om te kijken naar een model dat 100 gram of minder weegt. Daarnaast heb je minimaal 100 lumen nodig voor het hardlopen in de bebouwde kom. Ook is het belangrijk dat je een model kiest dat bestand is tegen alle weeromstandigheden.

Oplaadbaar VS Niet oplaadbaar

De meeste hardlopers gaan regelmatig hardlopen. Daarom adviseren wij een oplaadbare hoofdlamp. Dit is uiteindelijk veel goedkoper in het gebruik en minder belastend voor het milieu. Door je hoofdlamp na het hardlopen meteen op te laden is hij ook meteen weer gereed voor je volgende loop.

Hoe waterdicht moet mijn hoofdlamp zijn?

Als je gaat hardlopen dan kun je zomaar eens overvallen worden door een fikse regenbui. Daarom zijn alle door ons geselecteerde hoofdlampen voor hardlopen geschikt voor gebruik onder alle weersomstandigheden. In de praktijk komt dit neer op een IP Rating van 4 of hoger.

Hoe fel moet mijn hoofdlamp zijn?

Voor het hardlopen binnen de bebouwde kom is een hoofdlamp van 50 tot 100 lumen voldoende om zelf te zien en gezien te worden door het overige verkeer. Maar omdat veel hoofdlampen naast een felle stand meestal ook één of meerdere minder felle standen hebben, kun je vaak beter kiezen voor een hoofdlamp met net wat meer lumen. Hierdoor weet je zeker dat je onder alle omstandigheden genoeg licht tot je beschikking hebt. Loop je binnen de bebouwde kom? Dan kies je eenvoudig voor een wat minder felle stand.