Toont alle 4 resultaten

Silva Hoofdlampen

Het Zweedse merk Silva bestaat al sinds 1933. Zij waren de uitvinder van het vloeistof gevulde kompas. In 1935 kwamen ze met hun eerste hoofdlamp op de markt. Tegenwoordig is dit merk niet meer weg te denken in de wereld van hoofdlampen. En wij begrijpen wel waarom. Hun producten voldoen namelijk aan de hoogste kwaliteit eisen en zitten boordevol met handige technieken. Hierdoor zijn ze  wereldwijd geliefd bij outdoor fans, kampeerders en buitensporters.

Weet je niet welke Silva je het beste kunt kiezen? Bel ons dan gerust op 0481-354040 voor een goed advies!

Alle hoofdlampen

Silva Cross Trail 7XT

 179.00

Alle hoofdlampen

Silva Explore 4

 54.95

Alle hoofdlampen

Silva Explore 4RC

 74.95

Alle hoofdlampen

Silva Scout 3X

 37.95

Over Silva hoofdlampen

Silva kwam op het idee voor een hoofdlamp omdat het tijdens het skiën niet mogelijk was om een zaklamp vast te houden. Ski's waren destijds een van de belangrijkste vervoersmiddelen in Zweden. De allereerste hoofdlamp had een bakelieten batterijhouder en een lederen hoofdstel. Hierna is Silva vooral bezig geweest met het ontwikkelen van kompassen. Pas in 1980 heeft men de draad weer opgepakt met het ontwikkelen van nieuwe hoofdlampen.

Technieken

Een van de meest bekende technieken is het INTELLIGENT LIGHT TECHNOLOGY systeem. Bij Silva kijken ze namelijk niet alleen naar de technische kant van licht, maar vooral hoe ons oog dat waarneemt. Deze techniek bestaat uit de samenvoeging van twee lichtbundels tegelijkertijd. Waarbij één lichtbundel een smalle verrijkende straal produceert en een andere een brede lichtbundel voor het verlichten van onze directe omgeving. Deze twee tezamen zorgen voor een prettig lichtbeeld voor ons oog. Het FLOW LIGHT systeem zorgt ervoor dat als je de hoofdlamp naar beneden richt, de bundel automatisch breder wordt. Richt je hem meer naar voren, dan zal de bundel smaller worden voor een groter bereik. Best slim!

Garantie

Bij Silva staan ze achter de kwaliteit van hun producten. Daarom krijg je afhankelijk van het product altijd twee maar vaak ook 5 jaar garantie!